اهمیت مکانیزاسیون کاشت سبزی و صیفی
اهمیت مکانیزاسیون کاشت سبزی و صیفی |
کشورمان در تولید سبزی و صیفی جات و محصولات جالیزی جزء 10 تولید کننده برتر دنیا محسوب می گردد. با داشتن رتبه پنجم تنوع اقلیمی در جهان تولید کننده و صادرکننده انواع و اقسام سبزی و صیفی است. به طوری که بر اساس آمارهای سازمان جهاد کشاورزی ایران در تولید خیار و خربزه در رتبه سوم جهان، در تولید گوجه فرنگی در رتبه هفتم جهان قرار دارد. همچنین ایران یکی از صادرکنندگان گوجه فرنگی و رب گوجه به کشورهای عراق، روسیه، امارات متحده عربی، افغانستان، آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، رومانی و ایتالیا است و در تولید رب گوجه فرنگی مقام دهم دنیا را داراست.
از سوی دیگر بحران کم آبی یکی از چالشهای اساسی پیش روی کشاورزان است. برای حل این معضل و همچنین در جهت کوتاه شدن دوره رشد گیاه و زودرس کردن محصول، حداکثر ساختن استفاده از زمین، ایجاد امکان دو یا چند مرتبه کشت کردن در طول یک سال، بیمه شدن در برابر آفات و بیماریها و تنشهای محیطی، کاهش مصرف بذر و هزینه های آن، کاهش هزینه های نیروی انسانی و ... به جای کاشت مستقیم بذر به نشاکاری روی آورده اند. آنچه حائز اهمیت دوچندان است نحوه کاشت نشا در زمین اصلی است که این کار به دو روش دستی و اتوماتیک در دنیا انجام میشود. کشت دستی با مشکلات فراوانی همراه می باشد. از جمله مهمترین آنها عبارتند از: |
|
بنابراین نیاز استفاده از دستگاهی برای کاشت اتوماتیک نشا، بسیار احساس میشود. مسائل مذکور کشاورزان را بر آن داشته که به علت نبود تولید داخلی این دستگاه، به خرید دستگاه های خارجی اقدام کنند. طبق مدارک موجود در سازمان جهاد کشاورزی بسیاری از دستگاه های خارجی خریداری شده با قیمتهای بسیار بالا توسط کشاورزان، بلا استفاده مانده است. در بازدیدهای متعددی که با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی توسط تیم ما از کشاورزان و دستگاه های خارجی خریداری شده به عمل آمد متوجه شدیم که بلااستفاده ماندن این ادوات بدین علت است که با نوع و اندازه زمینهای کشاورزی ایران، نحوه آبیاری و همچنین نحوه کاشت و نوع خاک در ایران سازگاری نداشته و نیاز کشاورزان را برآورده نکرده است |
مزایای استفاده از دستگاه نشاکار سبزی و صیفی |
|